Αν κάποιος στον μπασκετικό Ολυμπιακό θέλει να παίξει τζόκερ, τότε αριθμούς ζητάει συνήθως από τον Βασίλη Καββαδά, τον Αντρέα Χριστοδούλου και από τον Βασίλη Μουράτο. Θεωρούνται –δικαίως –ως οι πιο τυχεροί, δεδομένου ότι είναι οι μόνοι από τους 17 παίκτες της ομάδας που δεν έχουν υποστεί κάταγμα φέτος, δεν έχουν μπει χειρουργείο και γενικά δεν έχουν κάποιον τραυματισμό!

Ανέκαθεν οι Ερυθρόλευκοι ήταν η πιο ασύμφορη ομάδα για μια ασφαλιστική εταιρεία, αλλά φέτος η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν είναι μόνο τα τρία κατάγματα που έχουν υποστεί έως τώρα παίκτες της ομάδας, αλλά τα πρωτοφανή περιστατικά ακόμα και από νεοφερμένους.

Εδώ ο κόουτς Σφαιρόπουλος, είχε δεν είχε αναλάβει έναν μήνα και μπήκε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και (ελαφριά) λοίμωξη του αναπνευστικού χάνοντας το ματς στο Ρέθυμνο μαζί με τον τραυματία –τότε –Κατσίβελη. Είχε άλλωστε παραλάβει ως νέος τεχνικός τον Ντάρντεν (ρωγμώδες κάταγμα 4ου μετακαρπίου και κάταγμα 1ης φάλαγγας μέσου δακτύλου στο δεξί χέρι) και τον Παπαπέτρου (κάταγμα περόνης) νοκάουτ για μήνες όπως και τον Πρίντεζη (αρθροσκόπηση στον αστράγαλο).

Εδώ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, που ήρθε από την Ισπανία, μπήκε στο χειρουργείο λόγω κοιλιακών προσαγωγών.

Ο Σπανούλης στην καριέρα του δεν έλειψε ποτέ σε τέσσερα συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά είναι πιθανόν να συμβεί αν αύριο στο ΣΕΦ (18.00, ΝΕΡΙΤ) δεν παίξει και με τη Νίζνι, τουλάχιστον σε ματς που δεν κρίνει κάτι.

Λοτζέσκι, Σλούκας, Λαφαγέτ έχασαν πολλά ματς, ο Ντάνστον ήταν με 40 πυρετό στην Ισπανία με Λαμποράλ, ενώ ο Πέτγουεϊ με μόνιμα προβλήματα σε μέση και ώμο. Ο Αγραβάνης (κάταγμα στο σκαφοειδές) επέστρεψε πρόσφατα, ενώ ο Μάντζαρης την έχει γλιτώσει φέτος (ευτυχώς) μόνο με διάστρεμμα.