Τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας και είναι αδύνατο να ελεγχθούν με βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος, κρούει ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου τονίζει ότι «παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις και τις εικόνες ντροπής με τα καραβάνια των προσφύγων που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες κυρίως στα λιμενικά καταστήματα και τα αστυνομικά τμήματα των νησιών του Αιγαίου χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, καμιά ουσιαστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αλλά ούτε φαίνεται να έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο».

Συμπληρώνει επίσης ότι «τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα και να συντονιστούν» .

Ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει ότι «από στοιχεία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος η κατάσταση με τους μετανάστες γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη και ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στην χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο».

Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος.