Πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής απασχόλησης για δέκα πτυχιούχους πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas.

Οι νέοι που θα επιλεγούν στο πλαίσιο του Roche Management Trainee θα εργαστούν στην εταιρεία έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντική εργασιακή εμπειρία σε ένα πολυεθνικό εργασιακό περιβάλλον που έχει χαρακτηριστεί ως Best Workplace για δύο συνεχείς χρονιές.

Το πρόγραμμα θα είναι 18μηνης διάρκειας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αντικείμενο σπουδών σχετικό με τις απαιτήσεις της θέσης που θα διεκδικήσουν και με βαθμό μεγαλύτερο του 7, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέγιστη εργασιακή εμπειρία έως ένα έτος, πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, άρτια γνώση χειρισμού Η/Υ και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψηφίους.

Οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα αξιολογηθούν σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη αξιολογούνται τα βιογραφικά, στη δεύτερη οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τεστ ικανοτήτων γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού καθώς και ερωτηματολόγιο προσωπικότητας, ενώ στην τρίτη. που συμπεριλαμβάνει τις συνεντεύξεις και τις case studies, συμμετέχουν οι υποψήφιοι με τις καλύτερες επιδόσεις στα ψυχομετρικά εργαλεία.

Η Κική Τσιάμη, διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της Roche Hellas, δήλωσε για το πρόγραμμα: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υλοποιούμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Management Trainee Program – μια πρωτοβουλία που το 2014 απέσπασε το βραβείο της πιο καινοτόμου πρακτικής ανθρώπινου δυναμικού στα HR Excellence Awards (ΕΕΔΕ). Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες της χώρας μας να αποκτήσουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση, αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αποκτούν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 10 νέους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησής του οι 5 εργάζονται σήμερα στην εταιρεία μέσω συμβάσεων εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες στο αντικείμενό τους.