Αναβαθμισμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να ανοίξουν τον δρόμο για οποιονδήποτε νέο δανεισμό στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

«Η Αθήνα ζήτησε πάλι από την ευρωζώνη να της διαθέσει οικονομική βοήθεια ώστε να μην οδηγηθεί σε αθέτηση πληρωμών με τους εταίρους της», σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ.

«Από την ελληνική πλευρά υπήρξε έντονη δήλωση ότι οι συνθήκες ρευστότητας στη χώρα είναι άσχημες και απηύθυναν έκκληση για απελευθέρωση κάποιου είδους οικονομικής ενίσχυση πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου», είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης αναφερόμενος στην συνάντηση τεχνοκρατών των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες.

«Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα μπορούσε να γίνει – δεν υπάρχει διάθεση για την παροχή βοήθειας πριν σημειωθεί πρόοδος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις άλλη πηγή της ΕΕ είπε: «Το κλίμα ήταν καλύτερο από την τελευταία φορά, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε κάτι διαφορετικό»