Χρόνια και χρόνια γίνεται αναφορά για το πού επιλέγουν να προετοιμάζονται ενόψει του βαρύ (αθλητικού) χειμώνα οι ομάδες μας. Το ερώτημα για το αν έχουμε ικανά αθλητικά κέντρα ώστε να φιλοξενήσουν τους ποδοσφαιριστές έρχεται όλο και περισσότερο στην επιφάνεια. Τα δύο τελευταία έτη η ΑΕΚ επέλεξε να μεταβεί στο Πήλιο και είναι αλήθεια ότι ελάχιστα παράπονα βγήκαν προς τα έξω. Ισως ήταν ένα άνοιγμα στον εσωτερικό τουρισμό που αρκετοί πίστεψαν ότι θα συνεχιζόταν. Κι όμως. Ηδη λέγεται ότι στελέχη της ομάδας «ανιχνεύουν» κέντρα στο εξωτερικό προκειμένου εκεί να γυμναστούν το ερχόμενο θέρος οι παίκτες του Δέλλα. Οποιος σκεφθεί ότι η ΑΕΚ τώρα που ανεβαίνει ξανά στη Σούπερ Λίγκα γυρίζει την πλάτη στα ελληνικά βουνά ας αναλογιστεί και δύο άλλες παραμέτρους. Η πρώτη έχει να κάνει με την αδυναμία να κλειστούν γερά φιλικά, κάτι που φαντάζει σαφώς ευκολότερο στο εξωτερικό. Και η δεύτερη σχετίζεται με την ανάγκη οι αθλητές να αφοσιωθούν στην προετοιμασία, να μην τους ενοχλούν οπαδοί, να μη γίνεται μια ομάδα περιοδεύων θίασος. Σε κάθε απόφαση, συνεπώς, υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Αλλά, πέραν πάσης αμφιβολίας, εγκαταστάσεις να υποδεχθούν ομάδες έχουμε πολλές στην Ελλάδα.

Αγώνας-φάντασμα

Μαζί με το παιχνίδι Πανθρακικός – Ολυμπιακός, στις 15 Απριλίου, ορίστηκε η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ στο Περιστέρι. Αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λίγκας, με δεδομένο ότι η ΠΑΕ της Κρήτης ακόμη δεν έχει αποβληθεί από τη διοργάνωση. Σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να υπάρχει αποχή από τρεις συνεχόμενους αγώνες και άρα πάμε για την Τετάρτη του Πάσχα ώστε να έχουμε τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. Το ενδιαφέρον ποιο είναι; Δημούτσος, Κούρος, Αγκουαζί και Ούμπιντες του Ατρομήτου δέχθηκαν κάρτες στα τελευταία λεπτά του ματς με την Κέρκυρα. Ωστε να συμπληρώσουν και να ξεχρεώσουν με τον ΟΦΗ! Ναι, σε ένα ραντεβού που δεν θα γίνει ποτέ. Αν όλο αυτό το σκηνικό δεν συνιστά αλλοίωση, τι να πούμε.

Ενα αστέρι πέφτει, πέφτει

Οι φίλοι του στίβου ασφαλώς θυμούνται το πώς ο Λιου Ξιανγκ περνούσε, σχεδόν πετούσε, πάνω από τα 110 μέτρα με εμπόδια. Το 2006 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην Ελβετία, ενώ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Από το ρεκόρ και μετά δεν τον είδαμε. Απών από το Πεκίνο, απών και από το Λονδίνο. Οι τραυματισμοί τού έκοψαν τα φτερά και χθες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από τους στίβους. Διάττων αστέρας.

Ο Μέσι ξεπέρασε τα όρια

Ακόμη και οι υπερπαίκτες ξεφεύγουν. Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο τη Θέλτα κάμερα έδειξε τον αργεντινό άσο να βρίζει τον διαιτητή. Με βαριές εκφράσεις. Δεκτό ότι ο εκνευρισμός από τα συνεχή φάουλ που ενίοτε δεν καταλογίζονται είναι μεγάλος, ο ξεχωριστός όμως οφείλει να συγκρατείται παραπάνω από τους κοινούς θνητούς.