Σχεδόν το 40% των πτήσεων ακυρώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη στη Γαλλία λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με αίτημα την καλύτερη οργάνωση της εργασίας τους, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (DGAC) αναφέροντας ότι αναμένονται προβλήματα στο σύνολο της επικράτειας.

Καθώς θα εφαρμοστεί το ελάχιστο όριο υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενδέχεται να επιστρατευθούν για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων.

Προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα, η DGAC ζητάει από τις εταιρείες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για τη Μ.Τετάρτη και «απευθύνει έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία».

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να διευκρινίσει το μεσημέρι της Μ.Τετάρτη τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η κινητοποίηση στα δρομολόγια της Μ.Πέμπτης.

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από