Με δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για το δημόσιο χρέος, κάνοντας λόγο για παροχή πολιτικής ασυλίας στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «κρύψει την αλήθεια» και να «συγκαλύψει δικές της άστοχες επιλογές» για να συνεχίσει τον «μύθο» ότι «τα μνημόνια έφεραν την κρίση», τονίζοντας ότι το «Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών» από την ιδρυτική του διακήρυξη, απαίτησε «να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια για το πώς φτάσαμε στην κρίση και η χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό».

Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις παθογένειες του πολιτικού-οικονομικού πελατειακού συστήματος και προστατεύει «τα κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του Ελληνικού λαού», ενώ δεσμεύεται ότι το κόμμα του θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε οι Έλληνες πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πια δέσμια του δικού της αφηγήματος ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση», ένα αφήγημα, που όπως είπε, «τώρα διαψεύδεται από την πραγματικότητα αυτή που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση και που δεν μπορεί πια να κρύψει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ήταν τόσο εύκολο θα έσκιζαν τα μνημόνια, όπως είχαν δεσμευτεί και θα τελείωνε η κρίση. «Γι' αυτό, δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέο πρόγραμμα για αναγκαστικό δανεισμό, αλλά με τον τρόπο που το επιχειρεί όχι μόνο η πορεία μας είναι άδηλη, αλλά και η Ελλάδα χάνει μία ακόμη ιστορική ευκαιρία να χτίσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η χώρα παραμένει σε αναγκαστικό δανεισμό, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες επίσης είχαν υπαχθεί σε αναγκαστικό δανεισμό, σήμερα δανείζονται πιο φτηνά από τις αγορές και αναπληρώνουν τις απώλειες και σε εθνικό εισόδημα και σε θέσεις εργασίας.

«Αυτές είναι αλήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον, όχι πάσης φύσεως πολιτικές σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας ως Έλληνες και ως χώρα» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από