Η Κίνα έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία και το γενικό του προξενείο στην Υεμένη εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο κινεζικά πολεμικά πλοία απομάκρυναν 613 Κινέζους πολίτες και 279 αλλοδαπούς από την Υεμένη, επεσήμανε το υπουργείο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο στρατός της Κίνας βοηθά άλλες χώρες να απομακρύνουν πολίτες τους στη διάρκεια μιας διεθνούς κρίσης.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Υεμένη, η Κίνα έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία και το γενικό προξενείο της στο Άντεν», σημείωσε το υπουργείο.

Παράλληλα η Ιορδανία, η οποία συμμετέχει στον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει απομακρύνει συνολικά 287 πολίτες της από την Υεμένη.

Σήμερα 130 Ιορδανοί έφτασαν οδικά στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 287 τον αριθμό των Ιορδανών που έχουν απομακρυνθεί από την Υεμένη, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σάμπαχ αλ Ραφέι.

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διασφαλιστεί η απομάκρυνση όλων των Ιορδανών», πρόσθεσε η Ραφέι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Petra, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες για τον αριθμό των συμπατριωτών της που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Υεμένη.