Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής για το χρέος, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την παρουσία του κ. Παυλόπουλου σε μια διαδικασία, την οποία προσφώνησε, για τη συγκρότηση μιας επιτροπής, η οποία, «χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, προτίθεται να συγκροτήσει με απόφασή της η κα Πρόεδρος της Βουλής».

Επισημαίνει ότι δεν συνάδει προς το Σύνταγμα η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα με ομιλία, σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι κοινοβουλευτική και την οποία ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «δήθεν τεχνική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιρρίπτει ευθύνη, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, όμως, ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο «ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».
 
Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είχε διαφορετική εντύπωση, όταν, προσερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας, θα ένιωσε έκπληξη, διαπιστώνοντας την απουσία των αρχηγών των κομμάτων ή εκπροσώπων τους και ότι δεν θα ήθελε να ενισχύσει με την παρουσία του μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει εξηγήσεις από τους οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που επιχείρησαν να τον εκθέσουν.

Απάντηση Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε το απόγευμα επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ως απάντηση στην επιστολή που του είχε στείλει εκείνος, νωρίς το μεσημέρι.

Κύκλοι της Προεδρίας παρέπεμπαν στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αν ο πρόεδρός του το επιθυμεί μπορεί να την κοινοποιήσει κάτι και το οποίο έγινε.

Η απάντηση αυτή ανέφερε: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Ελαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις , όπως διατυπώνονται σε αυτήν.

Από το περιεχόμενο - διότι αυτό πρωτεύει - της ομιλίας μου, στην οποία αναφέρεσθε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, και, συνακόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά μου, του Εθνικού Συμφέροντος».      

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από