Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στα «ΝΕΑ» με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «ατόπημα» το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο Γ. Πανούσης «είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής».

«Ο κ. Πανούσης δεν είναι σχολιαστής, είναι υπουργός» είπε επί συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης», προσέθεσε και συνέχισε:

«O κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα να εφαρμόσει μια πολιτική στον χώρο της ασφάλειας των πολιτών. Aν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μια πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει και να καταδικάζει φαινόμενα».

Ο Ν. Φίλης υποστήριξε ακόμη ότι τα όσα περιγράφει ο Γ. Πανούσης στο άρθρο του δεν αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. «Δεν είμαστε Αριστερά του Τίποτα. Ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη, μιλάει με γενικό τρόπο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ραχήλ Μακρή: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Πανούσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε τη φράση του Νίκου Φίλη: «Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ’ αρχήν και δεν είναι σχολιαστής» είπε η Ραχήλ Μακρή.

«Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική» σημείωσε.

Βούτσης: Ουδέν σχόλιον για το άρθρο

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που προϊσταται του Γ. Πανούση στο οργανόγραμμα της κυβέρνησης, αρκέστηκε να χαρακτηρίσει«καθόλα άριστες» τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Προστασίας του Πολίτη.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε: «Η σχέση και η συνεργασία μου τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες». Σε ερώτηση, ωστόσο, για το άρθρο του Γ. Πανούση στα «ΝΕΑ» ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει.