Παράνομους μετανάστες διακινούσαν από την Ελλάδα προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, κυρίως Γερμανία και Αυστρία, ακολουθώντας δαιδαλώδη διαδρομή μέσω Σκοπίων, Σερβίας και Ουγγαρίας, τα μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Το δίκτυο, που αποτελείτο από υποομάδες οι οποίες δρούσαν συντονισμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τον Μάιο του 2014, μετέφερα παράνομα τουλάχιστον 200 μετανάστες.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 11 αλλοδαποί (τέσσερις Σύροι, έξι Πακιστανοί κι ένας Ιρακινός), ως μέλη της σπείρας.

Μεταξύ αυτών είναι και οι αρχηγοί του κυκλώματος, δύο Σύροι ηλικίας 38 και 30 ετών.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλοι 17 αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερις είναι υπήκοοι Πακιστάν και Συρίας, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν στο Πολύκαστρο Κιλκίς 21 υπήκοοι Συρίας, λίγο πριν βγουν παράνομα από την Ελλάδα προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Τα κέρδη για τους διακινητές ήταν πολύ μεγάλα. Οπως προέκυψε, το κόστος της διακίνησης κατ’ άτομο από την Ελλάδα μέχρι την Αυστρία κυμαινόταν από 3.050 έως 4.200 ευρώ, ενώ έφτανε στα 1.700-2.500 ευρώ για τη μεταφορά από την Ελλάδα μέχρι τη Σερβία και στα 1.350-1.700 ευρώ για το δρομολόγιο από τη Σερβία μέχρι την Αυστρία.