Θύμα bullying φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ότι είχε πέσει η 22χρονη μαθήτρια που τραυμάτισε το απόγευμα της Πέμπτης με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στον Ρέντη.

«Επειδή είμαι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος σήμερα θα γελάσετε για τελευταία φορά» φέρεται να είπε η 22χρονη πριν την αιματηρή επίθεση και σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών της.

Οι τρεις κοπέλες- οι δύο αλβανικής καταγωγής 20 και 21 ετών αντίστοιχα και μία Ελληνίδα 20 ετών- έφεραν τραύματα από μαχαίρι στα χέρια.

Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες οδηγήθηκαν μαζί με την 22χρονη στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά, όπου κρατούνται και ανακρίνονται.

Πιθανότατα σήμερα Παρασκευή η 22χρονη θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της.

Στο σημείο όπου εξελίχθηκε το αιματηρό συμβάν, στη σχολική αίθουσα, βρέθηκαν δύο μαχαίρια και σημειώσεις, στις οποίες η 22χρονη περιέγραφε τις άσχημες συμπεριφορές που δεχόταν, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία η επίθεση ήταν μάλλον προσχεδιασμένη.

Οι τρεις κοπέλες που δέχθηκαν την επίθεση αρνούνται πως πείραζαν την κοπέλα, χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της συμμαθήτριάς τους και ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν απρόκλητη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια Πειραιά υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από συμμαθητές της 22χρονης, που αναφέρουν ότι η ίδια είχε γίνει εδώ και καιρό δέκτης σοβαρών πειραγμάτων.

Πριν από έξι χρόνια στην ίδια σχολή του ΟΑΕΔ στον Ρέντη ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης είχε πυροβολήσει εναντίον τριών ανθρώπων και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στην τσάντα του είχαν βρεθεί 66 σφαίρες, ένα πτυσσόμενο στιλέτο και το σημείωμα με το οποίο είχε επιχειρήσει να εξηγήσει την πράξη του.

(Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τη μαρτυρία του μαθητή που αφόπλισε την 22χρονη).