Mια ημέρα μετά την παρουσίαση του νέου Ford Galaxy η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο για το νέο της μοντέλο. Το νέο Ford Galaxy έρχεται να εμπλουτίσει τις επιλογές των νέων υποψήφιων αγοραστών που έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες. Το νέο μοντέλο προσφέρει άνεση για επτά επιβάτες, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, νέα και πιο σπορ εμφάνιση, ευκολότερη πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων κ.α.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει στο πρακτικό σαλόνι του έως και επτά επιβάτες. Galaxy προσφέρει επτά καθίσματα κανονικών διαστάσεων. Στις καινοτομίες του μια νέα λειτουργία – πρωτιά στην κατηγορία του – που ανυψώνει τα καθίσματα της 3ης σειράς με ένα μπουτόν.

Οι εμπρός επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν ακόμη περισσότερο χάρη στη νέα λειτουργία μασάζ που προσφέρουν τα καθίσματα του πολυμορφικού μοντέλου της Ford. Επίσης, οι πίσω επιβάτες θα ταξιδέψουν το ίδιο άνετα με τους εμπρός επιβάτες, με ατού την εξελιγμένη πίσω ανάρτηση integral link που παρέχει μία ομαλή και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.

Στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες του ξεχωρίζει η Intelligent Speed Limiter, η οποία όταν ενεργοποιείται, έχει τη δυνατότητα να σαρώνει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και να ρυθμίζει το γκάζι για να βοηθήσει τους οδηγούς να παραμείνουν εντός νόμιμων ορίων ταχύτητας ώστε να αποφεύγουν τα πρόστιμα.

Επίσης, ξεχωρίζει η νέα τεχνολογία Perpendicular Parking , η οποία μπορεί να ανιχνεύει και να παρκάρει αυτόματα (hands-free) με όπισθεν το αυτοκίνητο σε χώρους στάθμευσης κάθετα δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα, όπως και το Active Park Assist, που υποστηρίζει τους οδηγούς στο παράλληλο παρκάρισμα. Στα συν του σημειώστε και το Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από παράλληλο χώρο στάθμευσης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο.

Ο οδηγός, πέρα του πλούσιου εξοπλισμού, έχει μπροστά του ένα ευκρινές ταμπλό οργάνων και μια ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών με τρισδιάστατα γραφικά στην ψηφιακή οθόνη για μια εξατομικευμένη και διαδραστική εμπειρία.

Το νέο Galaxy θα διατίθεται με το νέο 2.0 TDCi Bi-turbo diesel 210 ίππων , που προσφέρει βελτιωμένη απόκριση και αποδίδει ροπή 450 Nm από τις 2.000 σ.α.λ. Επίσης, το νέο ντίζελ μοτέρ θα προσφέρεται και σε εκδόσεις με χαμηλότερη ισχύ, από 120, 150 έως και 180 ίππους.