Τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις συντάξεων και νέες, δυσμενείς για τους ασφαλισμένους, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με οργανώσεις συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα του ασφαλιστικού ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις που έχει αυτή την περίοδο με τους θεσμούς» και επαναλαμβάνει ότι θα υπάρξει «σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας».

«Ως δείγμα καλής θέλησης και ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προχωράμε με την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εισόδημα από σύνταξη έως 700 ευρώ», αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει «σταδιακή αποκατάσταση της λεηλασίας – που προκλήθηκε κυρίως μέσω του λεγόμενου PSI – με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης».