Τα αναμενόμενα επεισόδια

Υστερα από όσα θλιβερά συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην Πυλαία και στον τελικό του χάντμπολ, ουδείς μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Ολοι υποπτεύονταν τι θα συμβεί και άλλωστε για τον λόγο αυτόν έκαναν μαραθώνιες συσκέψεις ένα 24ωρο πριν από το ραντεβού του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Εδώ, φυσικά, αρχίζουν τα ερωτήματα που δείχνουν αμείλικτα. Από την ώρα που άπαντες ήταν υποψιασμένοι, ποιος ο λόγος να μοιράσουν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς; Τι περίμεναν αλήθεια, να πάνε στη Θεσσαλονίκη οι φιλήσυχοι φίλοι του αθλήματος; Μα, για να είμαστε ειλικρινείς, τέτοιοι δεν υπάρχουν. Τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τα βαριά χαρτιά της κατηγορίας, ακολουθούν οπαδοί που αγαπούν κυρίως το ποδόσφαιρο. Και χθες αποφασίστηκε να διεξαχθεί αγώνας με οπαδούς, μολονότι στο παρελθόν έγιναν σε αντίστοιχο ματς σοβαρά επεισόδια στη Λαμία. Ο κάθε λογικός άνθρωπος σηκώνει τα χέρια ψηλά. Οι δε υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν την ανικανότητά τους να διοργανώσουν με ασφάλεια ένα παιχνίδι – τελικό.

Ας φτάσουμε και στον υφυπουργό. Ο κ. Κοντονής ανέβαλε πρωταθλήματα, αποφάσισε να διεξαχθούν αγωνιστικές με κλειστές πόρτες στο ποδόσφαιρο, έδειξε μια ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της βίας και καλά έκανε. Παράλληλα ετοίμασε έναν σκληρό νόμο. Συνήθως λαμβάνει μηνύματα ή εισηγήσεις από τους αρμοδίους και λειτουργεί με βάση αυτές. Αραγε, τώρα δεν του είπαν τίποτα; Εποίησαν τη νήσσαν; Διότι η αδράνεια όλων ενόψει του χθεσινού τελικού ήταν παροιμιώδης. Την ίδια στιγμή, από τύχη και σε συνδυασμό με σωστές ενέργειες της Αστυνομίας αποφεύχθηκε ραντεβού για ξύλο ανάμεσα σε φανατικούς οπαδούς στο Αγρίνιο, εκεί όπου διεξαγόταν το final 4 του βόλεϊ γυναικών. Σε ήσσονος σημασίας αθλητικά γεγονότα καιροφυλακτούσε η βία. Κι όμως, ουδείς έκανε το ελάχιστο.

Οσο για την εκκένωση του γηπέδου, προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας του χάντμπολ, ισοδυναμεί με ανέκδοτο. Προ ετών έχασε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός. Μόλις πρόσφατα, για ένα δίλεπτο μηδενίστηκε η ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο, δηλαδή, έχουμε διακοπή των αγώνων και στο χάντμπολ αποβολή των οπαδών; Εδώ μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και αυτό συνιστά μια μεγάλη αδικία καθώς δεν είναι ισονομία.

Ο Βόλος στον αφρό

Επρεπε να φτάσει στη Μαγνησία ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για να (ξανα)πάρει μπροστά ο Ολυμπιακός Βόλου. Ηδη η ομάδα καπάρωσε θέση για τα πλέι οφ ανόδου και με τον έλληνα τεχνικό παραμένει κοντά δύο μήνες αήττητη, με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία! Ρεκόρ αναμφίβολα σημαντικά. Ο δε Ελευθερόπουλος ύστερα από το αμφιλεγόμενο πέρασμά του από τον πάγκο του Πανιωνίου πείθει για τις προοπτικές εξέλιξής του.

Ενας φιλομαθής κόουτς

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης θα παρακολουθήσει διά ζώσης τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο «πολύς» Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο. Συλλέκτης εμπειριών ο Βεργέτης, ασφαλώς θα επιστρέψει ύστερα από περίπου μία εβδομάδα έχοντας γεμίσει το σημειωματάριό του.