Πέντε Πακιστανοί, ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε επανειλημμένα μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Εντοπίστηκαν στη Μάνδρα Αττικής, σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων και ως «βάση-ορμητήριο» για την εγκληματική δράση τους.

Οπως προέκυψε, οι εν λόγω αλλοδαποί, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, με αρχηγό τον 29χρονο, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2014, εγκληματική οργάνωση, που, πέρα από τις συστηματικές κλοπές μετασχηματιστών, διέπραττε και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 97 κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η, που επέφεραν ζημία ύψους 330.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστεία, που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Μαρτίου σε βάρος πέντε αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, στο Σχηματάρι. Τότε οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν και έδεσαν τους εργαζόμενους, αφαιρώντας από διάφορους χώρους της εταιρείας χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και καλώδια χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ.

Σε έρευνες σε δύο σπίτια των δραστών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων, εννέα μαχαίρια, κάλυκας των 9 mm και θήκη κυνηγετικού όπλου, εννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών με πακέτα σύνδεσης τηλεφώνων, 170 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων (28χρονος, 22χρονος και 19χρονος) έχουν επιβληθεί διοικητικά μέτρα απομάκρυνσης από την Ελλάδα, ενώ και ο 18χρονος διέμενε παράνομα στην ελληνική Επικράτεια.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.