Δυόμισι μήνες βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βίτορ Περέιρα και ύστερα από συνολικά 16 ματς πρωταθλήματος (10), Κυπέλλου (4), Γιουρόπα Λιγκ (2) αποφάσισε στο 17ο παιχνίδι να χωρέσει στο βασικό σχήμα τους ποιοτικούς Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Κώστα Φορτούνη.

Στην προχθεσινή συνάντηση του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα (3-0) στο Γ. Καραϊσκάκης, ο πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον Ντομίνγκες στον άξονα, έχοντας σωματοφύλακες τους Φορτούνη (αριστερά), Ντοσεβί (δεξιά). Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα ο δάσκαλος με τον μαθητή. Ο 22χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός θεωρεί δάσκαλό του τον 34χρονο Αργεντινό και προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια να αφομοιώνει τα καλύτερα στοιχεία από το στυλ παιχνιδιού του.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου στο Γ. Καραϊσκάκης (2-1) είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Φορτούνη (τον αντικατέστησε στο 69′): «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου. Αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να πετύχει περισσότερα από όσα εγώ».

Ωστόσο ο Περέιρα ακολούθησε τη συνταγή του προκατόχου του, Μίτσελ Γκονζάλεθ, που ήθελε τον Φορτούνη στη σκιά του Ντομίνγκες. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τον Φορτούνη αλλαγή στη θέση του Αργεντινού σε πέντε παιχνίδια, ενώ έχουν αγωνιστεί μαζί από 10 έως 34 λεπτά κατά τη διάρκεια 8 ματς.

Μετά τη σπουδαία απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, ο Βίτορ Περέιρα έσταζε μέλι για τους Ντομίνγκες, Φορτούνη: «Κάναμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυναμική και επιθετική ομάδα. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία των Τσόρι και Φορτούνη στην ενδεκάδα. Είναι δημιουργικοί και ανεβάζουν την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Ο Ολυμπιακός είχε 25 τελικές προσπάθειες, σημείωσε τρία γκολ και μάλιστα ο Περέιρα υπογράμμισε ότι η εμφάνιση του α’ ημιχρόνου αποτελεί οδηγό για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. Ο κόουτς των πρωταθλητών παραδέχτηκε ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα και ασφαλώς θα έχει κατά νου να μη χωρίσει στη συνέχεια τους δύο τεχνίτες.

Ο Φορτούνης, που έχει μπει σαν αλλαγή στα περισσότερα παιχνίδια, μπορεί να αναλάβει με επιτυχία ρόλο μπαλαντέρ, ωστόσο η φυσική του θέση είναι του εξτρέμ. Από τις πτέρυγες ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες γιατί είναι γρήγορος, καλός ντριμπλέρ, ιδανικός στο ένας εναντίον ενός, διαθέτει δυνατό σουτ, είναι ομαδικός και σκόρερ. Εχει σημειώσει 5 γκολ (τρίτος στον πίνακα των σκόρερ του Ολυμπιακού) με πρώτο τον Μήτρογλου (13) και δεύτερο τον Ντομίνγκες (11).

Στόχος παίκτες μαγνήτες

Τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας αποκάλυψε ότι θα αποκτηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πιερ Ισά στη χθεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο κ. Ισά μίλησε για τον στόχο ελληνοποίησης της ενδεκάδας, αναφέροντας ότι «ο Σιόβας έχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος μεγάλος αρχηγός του συλλόγου». Επίσης είπε ότι ο Περέιρα τσεκάρει τρεις έλληνες παίκτες και επιθυμία της διοίκησης είναι να κάνει πιο ποιοτικό το ρόστερ για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Μάλιστα αποκάλυψε ότι στη λίστα του περασμένου καλοκαιριού υπήρχαν οι Ρομπίνιο, Ετό. Ξεκαθάρισε δε ότι ο ίδιος μαζί με τον Λορένθο επιλέγουν τους ποδοσφαιριστές χωρίς να έχει ανάμειξη ο στρατηγικός σύμβουλος της διοίκησης Κριστιάν Καρεμπέ και την τελική απόφαση λαμβάνει ο προπονητής.