«Εξαιρετικό» βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ο Στέφανος Μάνος.

Ο πρώην πρόεδρος της Δράσης – και πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – σε σχόλιο του που ανήρτησε στο facebook ανέφερε: «Απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης είμαι βαθιά δύσπιστος. Αλλά ομολογώ ότι ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη με την κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικός. Ελπίζω ότι τις ελπίδες που γέννησε θα μπορέσει να τις μετουσιώσει σε πράξεις (αφού ξεπεράσει τους κάθε είδους «ψεκασμένους» του κόμματός του)».

Ο Στέφανος Μάνος είχε παραιτηθεί από την προεδρία της Δράσης στις 19 Ιουνίου2012, μετά το ατυχές αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε στο κόμμα του να εισέλθει στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η Δράση στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με το Ποτάμι και στελέχη της (όπως η Αντιγόνη Λυμπέρακη) είναι βουλευτές.

Ο Μάνος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα στη Β΄ Αθηνών το 1977 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής μέχρι και το 2007, ενώ έχει διατελέσει υπουργός σε διάφορες θέσεις στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Τζαννή Τζαννετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στις τελευταίες εκλογές ο Στέφανος Μάνος δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής, ωστόσο είχε κάνει ένα σχόλιο, παραμονές των εκλογών ζητώντας «κυβέρνηση που απερίσπαστη θα σαρώσει τα σάπια και θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για ανάπτυξη»