Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Μούντεσμπανκ, στο μηνιαίο δελτίο της το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευέρα.

«Η κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κρατικού χρέους... δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί» ανέφερε η Μπούντεσμπανκ στο μηνιαίο δελτίο της και πρόσθεσε ότι είναι τα κράτη και οι επενδυτές αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα χρέη τους.

«Υπό αυτή την έννοια, η νομισματική ένωση θα όφειλε να είναι σε θέση να αντέξει την ακραία περίπτωση της αδυναμίας πληρωμών ενός κράτους-μέλους» προσθέτει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η προτροπή της Μπούντεσμπανκ συνοδεύεται από την πρότασή της να ληφθούν μέτρα ώστε μεγάλες τράπεζες - συστημικά σημαντικές - να μπορούν να εκκαθαριστούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τα κράτη.

Εξάλλου η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας σημείωσε ότι συνεχίστηκε η σθεναρή ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2015 και προέβλεψε πως η τάση αυτή θα συνεχισθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω του δυναμισμού των εξαγωγών της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά και της εσωτερικής ζήτησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από