Είναι πλέον οριστικό: το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί χειμώνα και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Έτσι λοιπόν το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το πρώτο στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, το οποίο θα διεξαχθεί το χειμώνα, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, όπου παρά τις ενστάσεις ψήφισε τη μετακίνηση του, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη ασιατική χώρα τους θερινούς μήνες.

Από τη διοργανώτρια αρχή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πλήρες πρόγραμμα, εκτός του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Έτσι λοιπόν, για περίπου δύο μήνες θα υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων, ενώ οι σεζόν σε όλες τις χώρες θα αρχίσουν νωρίτερα και θα ολοκληρωθούν αργότερα από το φυσιολογικό τους.

Βέβαια δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην διακοπούν τα πρωταθλήματα και οι ομάδες να παίζουν χωρίς τους διεθνείς παίκτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να παρθεί αυτή η απόφαση έπρεπε να βρεθεί «χρυσή τομή» ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Premier League, αφού οι Άγγλοι δεν ήθελαν επ ουδενί να χάσουν την αγωνιστική της Boxing Day (σ.σ 26 Δεκεμβρίου) που αποτελεί παράδοση στο Νησί, γιαυτό και ο τελικός ορίστηκε μια εβδομάδα νωρίτερα.