Η Φιορεντίνα έκανε πάρτι στο «Ολίμπικο» και στο 21′ είχε πετύχει τρία γκολ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Φιορεντίνα λοιπόν νίκησε 3-0 τη Ρόμα, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι του Ροντρίγκες στο 9′ (το έκανε ο Χολέμπας), ενώ από λάθος του Τοροσίδη ο Αλόνσο στο 18′ πέτυχε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπασάντα με κεφαλιά πέτυχε το 3-0! Το πρώτο ματς στη Φλωρεντία είχε τελειώσει 1-1.

Ο Τοροσίδης αντικαταστάθηκε στο 27′ από τον Ιτούρμπε, ενώ Μανωλάς και Χολέμπας αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι. Οι οπαδοί της Ρόμα αποδοκίμασαν τους παίκτες, ενώ η γκρίνια για τον προπονητή, Ρούντι Γκαρσία, είναι πλέον έντονη. Η Ρόμα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λιάγιτς στο 88′.

Στα άλλα ματς: Η Ντυναμό Κιέβου συνέτριψε την Εβερτον 5-2 και συνεχίζει στη διοργάνωση, καθώς είχε ηττηθεί στο «Γκουντισον Παρκ» με 2-1.

Στην προημιτελική φάση προκρίθηκε και η Νάπολι που πήρε 0-0 στη Μόσχα από τη Ντυναμό. Η ιταλική ομάδα είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 3-1.

Στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκαν επίσης:

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε και στο Σαν Σίρο την Ιντερ (2-1). Στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 3-1.

Η Κλαμπ Μπριζ, η οποία νίκησε και στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας με 3-1 (πρώτο ματς 2-1).

Δεύτερη νίκη επί της Βιγιαρεάλ πέτυχε η Σεβίλη (2-1). Στο «Μαδριγάλ» η Σεβίλλη είχε νικήσει 3-1.

Η Ζενίτ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση παρά την ήττα στο Τορίνο (1-0), καθώς είχε νικήσει στην Αγία Πετρούπολη 2-0.

Η Ντνίπρο προκρίθηκε για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, παρότι ηττήθηκε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ 2-1. Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, καθώς ο Αγιαξ στην κανονική διάρκεια επικράτησε 1-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση ο Ντνιπρο ισοφάρισε με τον Κονοπλιάνκα (96′), ο Αγιαξ

πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Φαν ντερ Χουμ (117′), πίεσε για ένα τρίτο, αλλά δεν τα κατάφερε.