Η διάρρηξη-κλοπή σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (ΑΤΜ) με τη μέθοδο του «ριφιφί», τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Αυγούστου 2014 στη Νέα Κίο Αργολίδας, εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες ηλικίας 62 και 29 ετών, ένας 33χρονος Αλβανός κι ένας 60χρονος Τούρκος.

Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, αρχικά διέρρηξαν πόρτα του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, μπήκαν στο εσωτερικό του και διάνοιξαν τρύπα στον τοίχο, φτάνοντας σε χώρο όπου βρίσκεται το ΑΤΜ.

Στη συνέχεια, με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τρύπα στο ΑΤΜ και αφαίρεσαν 36.210 ευρώ.

Σε έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, σε Παλαιό Φάληρο και Βύρωνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, 10 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, 40 πακέτα με τσιγάρα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, δύο ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, γάντια, κουκούλα, κιάλια και δύο αυτοκίνητα.

Διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος Τούρκος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε διάρρηξη-κλοπή σε εταιρεία οινοπνευματωδών, στις 2 Απριλίου 2007, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών-Δράμας, ενώ ο 33χρονος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε απόπειρα διάρρηξης-κλοπής σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, στις 12 Ιουλίου 2008, στην Αθήνα.

Ο 62χρονος συνελήφθη σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, το πρωί της Τετάρτης στον Βύρωνα, κατηγορούμενος αρχικά για παράβαση του Νόμου για τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών σχηματίστηκε και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.