Βαρύ τίμημα θα καταβάλει η Νιμ για τις προσπάθειές της να προκαθορίσει αποτελέσματα στο περυσινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας έκρινε ένοχο τον σύλλογο της Νότιας Γαλλίας για προσπάθεια προκαθορισμού των αγώνων Μπαστιά – Νιμ, Ντιζόν – Νιμ, Καέν – Νιμ και Κρετέιγ – Νιμ και αποφάσισε τον υποβιβασμό του στη Γ’ κατηγορία, στο τέλος της σεζόν. Οι ηγέτες της Νιμ την επίμαχη περίοδο, ο μεγαλομέτοχος Σερζέ Κασπαριάν και ο τότε πρόεδρος Ζαν Μαρκ Κονράντ, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δέκα και επτά χρόνων αντίστοιχα.

Η πειθαρχική επιτροπή στηρίχθηκε στο πόρισμα των ερευνών που διήρκεσαν δύο μήνες. Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaîné», η οποία δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχαν σχέση με τον αγώνα Καέν – Νιμ (1-1) που διεξήχθη στις 13 Μαΐου 2014.

Το αποτέλεσμα έστελνε την Καέν στη Λιγκ 1, ενώ επέτρεπε την παραμονή της Νιμ στη Λιγκ 2. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά το τέλος του αγώνα ο τότε πρόεδρος της Νιμ άφησε έξω από τα αποδυτήρια 24 κάσες που περιείχαν από 12 μπουκάλια κρασιού.

Το 1994 η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρσέιγ είχε υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία για τον προκαθορισμό του αγώνα με τη Βαλανσιέν τη σεζόν 1992-1993, προκειμένου οι παίκτες της να είναι ξεκούραστοι ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν.