Gist the (green) beast! Ο Τζέιμς Γκιστ, από γυρολόγος του ευρωπαϊκού μπάσκετ με περιορισμένες δυνατότητες είναι πλέον παίκτης με πολύπλευρο ρόλο που έριξε άγκυρα σε ένα λιμάνι! Ο Αμερικάνος έδεσε από το 2012 στο ΟΑΚΑ και από χθες ο Παναθηναϊκός τον «έδεσε» ώς το 2017!

Οι Πράσινοι στη σύγχρονη Ιστορία τους είχαν ως αρχή τους να μην προχωρούν σε ανανεώσεις συμβολαίων μεσούσης της σεζόν. Μοναδική εξαίρεση οι πρόωρες επαφές με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οι οποίες οδηγούσαν σε συμφωνία αλλά πάντα οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις γίνονταν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Είναι προφανές πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο χρηματοδότης της ομάδας εκτίμησαν τα οικονομικά δεδόμενα, τις ισορροπίες της αγοράς, την απόλυτη προσαρμογή του Γκιστ, την αγωνιστική μετάλλαξή του και είναι εξαιρετικά πιθανό να προσμέτρησαν την εμπειρία της περυσινής σεζόν, στο τέλος της οποίας ο Στεφάν Λάσμε αξίωσε σημαντική αύξηση αποδοχών.

Κοινώς, στον Παναθηναϊκό φρόντισαν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή ενός παίκτη που προσφέρει πολλά στην ομάδα, έχει σπάνια αθλητικά προσόντα και σίγουρα το καλοκαίρι θα προκαλούσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ εκτίμησε τη στάση που τήρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σεβάστηκε το προσωπικό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει στις ΗΠΑ και τον περίμενε στην Αθήνα εως ότου το επιλύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι συζητήσεις που άρχισαν πριν από λίγες ημέρες κατέληξαν σε διετές συμβόλαιο που θα αποφέρει στον αμερικανό πάουερ – φόργουορντ κοντά στα 2 εκατ. δολάρια, συνολικά. Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός με την αιφνιδιαστική κίνησή του στέλνει μήνυμα στους παίκτες της ομάδας πως όσοι προσφέρουν και αγωνίζονται στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους επιβραβεύονται, ενώ παράλληλα οι Πράσινοι κλείνοντας πρόωρα μια υπόθεση που θα ήταν από τις δύσκολες του καλοκαιριού, αποκτούν και διαπραγματευτικό ατού για τις επόμενες κινήσεις του. Αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν συμβόλαια τα οποία λήγουν στο τέλος της σεζόν και λέγεται πως θα τους κατατεθούν προτάσεις με σημαντικές μειώσεις, σε σχέση με τις φετινές αποδοχές τους.