«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας «αξιοποιώντας» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012».

Αυτό αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα αποθεματικά των ταμείων. Αναφέρει ακόμη ότι «οι ευθύνες των συνδικαλιστικών/κομματικών διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το PSI, όπως το έκανε το ΙΚΑ (που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100%, αλλά στο 130%), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν».

Συνεχίζοντας τα «πυρά» προς την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ «δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε», αλλά ότι «τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες».

Επ’ αυτού, με χθεσινή ανακοίνωση- απάντησή του, το ΠΑΣΟΚ καλούσε τον κ. Λαφαζάνη «να αφήσει τα πολλά λόγια» «για δήθεν «κινδυνολογίες»» και τόνιζε ότι οι αρμόδιοι πρέπει «να σταματήσουν να υφαρπάζουν τις επιδοτήσεις των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψουν τα ελλείμματα ρευστότητας» και να καταθέσουν σήμερα το πρωί τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών. Επιπλέον, ανέφερε ότι «οι «τζάμπα» μαγκιές έχουν τελειώσει», ότι «όλα είναι πλέον επί πληρωμή και ο ελληνικός λαός δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει την ανευθυνότητα της κυβέρνησης».

Τέλος, στο πλαίσιο της απάντησης του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα αποθεματικά των ταμείων, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι καλό είναι στην κυβέρνηση «να θυμούνται ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος, το μείζον θέμα που έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο, «γαργάρα» η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα- Καμμένου- Βαρουφάκη».