Το δεύτερο χαστούκι σε διάστημα έξι μηνών φέρεται πως έδωσε η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, επιβεβαιώνοντας εκείνους που της «κόλλησαν» το παρατσούκλι Ροντβάιλερ (κατά παράφραση του ονόματός της) λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγές, το συμβάν έλαβε χώρα την Πέμπτη το πρωί, όταν ο 33χρονος Μοχάμεντ Ριζκί, πρώην υποψήφιος με την Κεντροδεξιά στην περιφέρεια της Ουάζ, πλησίασε τη Βαλερί Τριερβελέρ σε δρόμο κοντά στο σπίτι της, στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, για να τη ρωτήσει με ύφος εμπαικτικό «τι κάνει ο Φρανσουά». Φανερά ενοχλημένη η Τριερβελέρ τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και όταν εκείνος αρνήθηκε τον χαστούκισε. Ο Ριζκί έκανε αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που η πρώην σύντροφος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ χάνει την ψυχραιμία της. Τον Σεπτέμβριο είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου μία αναφορά για παρόμοια συμπεριφορά. Τότε ήταν η Βαλερί ντε Σενεβίλ, η πρώην σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, που είχε εκνευρίσει την Τριερβελέρ με την έντονη κριτική για το «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή», την περίφημη περιγραφή των καλών αλλά και των κακών στιγμών που πέρασε στο πλευρό του Ολάντ.