Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη άσκησε την Παρασκευή, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, δύο 24ωρα μετά το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος κάλεσε τους «κιτρινόμαυρους» για πράξεις που τιμωρούνται «πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (δηλώσεις στις 11/3)».

Μετά τη διακοπή του αγώνα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ, είχε επιτεθεί με δηλώσεις του κατά της διαιτησίας και της ΕΠΟ:

«Πιστεύω η τηλεόραση να δείξει τους λόγους που έγινε η διακοπή. Εγώ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Όσο και να προσπαθούμε 65.000 κόσμο, όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο με Γκιρτζίκηδες και τέτοιες διαιτησίες, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, δεν θα δούμε το ποδόσφαιρο μπροστά.

» Εγώ πιστεύω πως η πολιτεία έχει τη διάθεση να το αλλάξει. Εμείς θα είμαστε σε αυτή την πορεία για να βοηθήσουμε να αλλάξει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Είδατε τον παλμό, ήρθαν από όλη την Ελλάδα 70.000 κόσμος και είδατε όλοι ότι η συμπεριφορά τους, ήταν κόσμια.

» Δεν ξέρω τι έγινε στο τέλος. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχει πιάσει πάτο. Όλοι αυτοί οι Καλογερόπουλοι, Ζωγράφοι, Γκιρτζίκηδες κλπ. είναι άκρως επικίνδυνοι».