Τον εκπαιδευτικό Γιώργο Θαλάσση, γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραΐτη επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Θαλάσσης θα διαδεχθεί τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στην πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εδώ και ημέρες την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά από πολυετή θητεία (τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας επί προεδρίας Φ. Πετσάλνικου και παρέμεινε και επί των ημερών του Β. Μεϊμαράκη).

Ο Γιώργος Θαλάσσης είχε καταθέσει στην δίκη των δολοφόνων του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς ο άτυχος νέος είχε υπάρξει μαθητής του, ενώ στάθηκε αλληλέγγυος και στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, φίλου και αυτόπτη μάρτυρα στην δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Ο Γιώργος Θαλάσσης γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ειδικεύθηκε στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, τη θεωρία της λογοτεχνίας, τον μεταμοντερνισμό και τον φεμινισμό.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζει κυρίως στη λογοτεχνία, τις κειμενικές θεωρίες, τον εθνικισμό, τις σχέσεις ταυτότητας/ετερότητας, τα στερεότυπα και τη γυναίκα ως υποκείμενο του λόγου και της δράσης.

Εχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη Σχολή Μωραΐτη από το 1984 και ως διευθυντής του γυμνασίου τα τελευταία 23 χρόνια.

Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από