Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Βόλο, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, με αφορμή συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) για την ψήφιση του νέου κανονισμού ύδρευσης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης, στη συνέχεια έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, που είχε ξεσπάσει για το θέμα, μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, αλλά και σωματείων και φορέων, που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα εκεί, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην ψήφιση του κανονισμού.

Η κατάσταση οξύνθηκε και σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν κληθεί από τον Δήμο προκειμένου να περιφρουρήσουν τον χώρο και την διαδικασία, ενώ έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος.

Όπως διευκρινίζεται, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, με διάφορα αντικείμενα (πέτρες, νεράντζια, μπουκάλια κ.λπ.) από περίπου 50 άτομα, ενώ ακολούθησε και δεύτερη επίθεση από 200 άτομα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.