Ο αργεντινός φορ του Ολυμπιακού Φράνκο Χάρα δικαίωσε με τη συμμετοχή του τον Βίτορ Περέιρα και στο 89′ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, στο καμίνι του ΟΑΚΑ που είχαν δημιουργήσει περίπου 65.000 φίλοι της ΑΕΚ.

Ο Αφελάι έβγαλε σέντρα, ο Φορτούνης έστρωσε με κεφαλιά στον Χάρα ο οποίος με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του γκολ ότι ο Χάρα χρησιμοποίησε το χέρι (κάτι τέτοιο δεν φαίνεται) και για τις άσεμνες χειρονομίες που έκανε ο Βίτορ Περέιρα προς τους οπαδούς της Ενωσης μετά την επιτυχία του γκολ.

Ο Χάρα πέτυχε το πρώτο γκολ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στο στόχο της κατάκτησης του νταμπλ για να γιορτάσει τα γενέθλια με τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του (10 Μαρτίου 1925).

Μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στους Ερυθρολεύκους. Οι οπαδοί της Ενωσης άρχισαν να ανησυχούν και κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου δεν σταμάτησαν οι συστάσεις από τα μεγάφωνα του Ολυμπιακού Σταδίου: «Φίλαθλοι μην πετάτε φωτοβολίδες, μη χρησιμοποιείτε καπνογόνα και συσκευές λέιζερ, αφήστε να γίνει το παιχνίδι. Προστατεύστε την ομάδα μας».

Η ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα (Φούτμπολ Λιγκ) μόχθησε στον αγωνιστικό χώρο, κοντράρισε στα ίσα τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και απείλησε τον Ρομπέρτο με τους Μάνταλο (55′,58′), Ντακόλ (69′).

Ο Ολυμπιακός έχασε κλασική ευκαιρία με τον Ντοσεβί (76′). Ο γάλλος εξτρέμ δέχτηκε πάσα ακριβείας από τον Ντομίνγκες και εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι!

Το παιχνίδι μέχρι τη διακοπή είχε πάθος, ένταση, δύναμη, ενώ οι Μανιάτης, Ντουρμάζ και Μάνταλος στάθηκαν άτυχοι καθώς αποχώρησαν τραυματισμένοι.

Kίτρινη κάρτα: Μάνταλος, Μπακάκης, Πλατέλας, Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Κασάμι.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλας (87′ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81′ Ρόβας), Μάνταλος (67′ λόγω τραυματισμού Ντακόλ), Αραβίδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης (52′ λόγω τραυματισμού Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (64′ Φορτούνης), Ντουρμάζ (11′ λόγω τραυματισμού Αφελάι), Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Χάρα.