Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε την Τρίτη το βράδυ την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Οπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, οι ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργειας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας.

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από τους ανώτατους δικαστές διότι εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της .

Ο γενικός εισαγγελέας του ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ό,τι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Βρίσκεται σε εξέλιξη, τέλος, έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του Αρκορε.