Σε υβριστική επίθεση κατά του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιά προχώρησε την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου ότι οι αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες.

Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι μελέτες βάσει των οποίων έγιναν οι περικοπές στις συντάξεις, έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με τη συνεργασία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), και αποκάλεσε τον κ. Γ. Ρωμανιά «γραφικό».

Σημειώνει ακόμη ότι οι μελέτες αξιολογήθηκαν με «άριστα» από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕ.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται:

«Σήμερα «χτύπησε» πάλι ο Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρωμανιάς, γνωστός τρόφιμος των τηλεπαραθύρων.

» Αντί να ασχολείται με τα αδιέξοδα, στα οποία η κυβερνητική καθυστέρηση οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία, ο γραφικός κ. Γενικός ανακάλυψε ‘συνωμοσία για νόθευση’ των αναλογιστικών μελετών που έγιναν για τα Ταμεία με «στόχο» την μείωση των συντάξεων.

» Δεν μπορεί κανείς πλέον να τον παρακολουθήσει. Στερείται της στοιχειώδους σοβαρότητας.

» Αν ρωτούσε τις Υπηρεσίες του Υπουργείου θα του έλεγαν ότι οι αναλογιστικές αυτές μελέτες έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με την συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) -του πιο αξιόπιστου διεθνούς Οργανισμού σε ανάλογα θέματα- και αξιολογήθηκαν με «άριστα» από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕ.

» Ας φροντίσουν αυτοί που τον έβαλαν να τον μαζέψουν, πριν γίνει και διεθνής και όχι μόνο εσωτερικός περίγελος».