Απολογείται το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δικάζεται για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Αύριο είναι η μεγάλη στιγμή της διαδικασίας. Η κορύφωση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος.

Η διαδικασία την Τετάρτη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης: Πρώτος εξετάστηκε ο Παναγιώτης Πάτσης, ορκωτός λογιστής.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε αόριστες τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ. Οπως είπε, δεν δόθηκε στους φορολογούμενους συγγενείς του πρώην υπουργού ο επαρκής χρόνος για να συλλέξουν στοιχεία.

Επιπλέον είπε ότι μαζί με την έκθεση του ΣΔΟΕ είχαν δοθεί και έγγραφες εξηγήσεις για συγκεκριμένους λογαριασμούς καθώς και παραστατικά, αλλά δεν έγιναν δεκτά από το ΣΔΟΕ.

Ολα τα ποσά δεν είναι μη φορολογηθείσα ύλη όπως λέει το ΣΔΟΕ. Επρόκειτο για καταθέσεις, ρευστοποιήσεις, κ.λπ. Ο μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στον υπολογισμό με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από το ΚΕΦΟΜΕΠ σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.

Υπεράσπιση: Πώς φορολογούνται τελικά οι Ελληνες; Η μέθοδος του ΣΔΟΕ που αθροίζει καταθέσεις χωρίς να ερευνά το πόθεν έσχες αυτών, είναι ορθή;

Μάρτυρας: Οχι βέβαια.

Υπεράσπιση: Το ΣΔΟΕ γνωρίζει ότι ψεύδεται όταν λέει πως το 1997 δεν είχαν εισοδήματα; Πρόκειται για θρασύτητα του ΣΔΟΕ κάνουν απόπειρα καταπιεσης οι του ΣΔΟΕ. Και πώς ζούσαν τόσα χρονια, με ελεημοσύνες της Εκκλησίας;

Ο καθηγητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Σωκράτης Κάτσικας, απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της Εδρας Γιώργου Μπόμπολη για το τι θα έκανε στη θέση του κατηγορουμένου, είπε πως θα έκανε το ίδιο (σ.σ. θα μετέφερε τα αρχεία από το CD στο στικάκι) για λόγους ευχρησίας.