Πρόκριση με αποδοκιμασίες για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ηττήθηκε στο «Μπερναμπέου» από την εξαιρετική Σάλκε (4-3), αλλά προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Η Σάλκε έβαλε δύσκολα από την αρχή στη Ρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φουκς στο 20′. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε με κεφαλιά. Στο 40′ ο Χούντελαρ είχε δοκάρι, αλλά λίγα δευτερόλεπα αργότερα σκόραρε για να δώσει και πάλι προβάδισμα στην Σάλκε. Ο Ρονάλντο όπως «χτύπησε» και πάλι με κεφαλιά στο 45′ ισοφαρίζοντας.

Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα στο 52′ με τον Μπενζεμά, αλλά η Σάλκε δεν παραδόθηκε και ισοφάρισε με καταπληκτικό σουτ του Σανέ στο 57′.

Στο 84′ ο Χούντελαρ σκόραρε σημειώνοντας το 4-3 για τη Σάλκε η οποία πίεσε για ένα ακόμα γκολ που θα έδινε την πρόκριση. Ο Κασίγιας όμως είχε «όχι» δύο φορές. Πρώτα σε σουτ του Σανέ (87′) και στη συνέχεια του Χέβεντες (90+).

Πόρτο – Βασιλεία 4-0

Στο «Ντραγκάο», η Πόρτο νίκησε 4-0 την Βασιλεία (πρώτο ματς 1-1) και συνεχίζει στη διοργάνωση. Στο 14′ ο Μπραίμι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Στο 20′ η Πόρτο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ντανίλο συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Φαμπιάνο, χτύπησε στο σαγόνι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Στο 47′ με εξαιρετικό σουτ ο Ερέρα πέτυχε το 2-0, στο 56′ ο Κασεμίρο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 3-0, ενώ ο Αμπουμπακάρ με δυνατό σουτ στο 76′ πέτυχε το τελικό 4-0.