Το πολιτικό επίπεδο της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, πέραν των ακροδεξιών της απόψεων, επέκρινε ο γνωστός ποδοσφαιριστής Μάριο Μπαλοτέλι, μπαίνοντας σε αντιπαράθεση με τον αρχηγό της πρώτης Ματέο Σαλβίνι για μία ανάρτηση στην οποία μπλέχτηκαν ποδόσφαιρο και πολιτική.

Ο Σαλβίνι ξεκίνησε από την αγωνιστική εμφάνιση μαύρου παίκτη της Μίλαν για να καταλήξει σε μία… ασυνήθιστη παραλλαγή της επωδού του «έξω οι ξένοι».

Μετά τον αγώνα Μίλαν και Βερόνα, ο γενικός γραμματέας της Λέγκας του Βορρά απογοητεύτηκε από την εμφάνιση της πρώτης και κατέληξε στο Facebook πως έφταιγε ο παίκτης της Σάλεϊ Μουντάρι (από την Γκάνα).

Η ανάρτησή του ήταν λιτή και περιεκτική: «Οι μετανάστες που εργάζονται καλά είναι καλοδεχούμενοι. Οπότε ο Μουντάρι μπορεί να γυρίσει σπίτι του». Αρκετές αναρτήσεις του στο Facebook ξεκινούν από σχολιασμό της επικαιρότητας και καταλήγουν στο «στις χώρες τους».

Το βάθος του συλλογισμού του Σαλβίνι δεν εκτίμησε ο Μπαλοτέλι, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Μα είναι σοβαρός ο άνθρωπος που λέει τέτοια πράγματα; Και είναι και πολιτικός».

«Ε, τότε ψηφίστε εμένα, καλύτερα είναι» συνέχισε ο ποδοσφαιριστής.

Φυσικά, ο Σαλβίνι δεν άργησε να απαντήσει. Στον Μπαλοτέλι, υποστήριξε εν ολίγοις, λείπει το… χιούμορ, και «με τόσα λεφτά που παίρνουν για να κλωτσάνε μία μπάλα, πρέπει να δέχονται την κριτική των φιλάθλων και να γελάνε».