Επίθεση κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τα όσα είπε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό τα οποία σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ «τον εξέθεσαν ακόμη περισσότερο».

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της τόνισε ότι «η περίπτωση του κ. Χαρδούβελη αντανακλά τις αντιλήψεις αλλά και το ήθος της υπάκουης στις απαιτήσεις των δανειστών συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία υπέβαλε σε δυσβάσταχτες θυσίες τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών την ώρα που άφηνε στο απυρόβλητο τους πάσης φύσεως προστάτες και υπηρέτες της».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σχολιάζοντας τα επιχειρήματα του κ. Χαρδούβελη είπε ότι «οι σημερινές απόπειρες του κ. Χαρδούβελη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις συστηματικές ενέργειές του για να αποφύγει τη φορολόγηση των εισοδημάτων του βγάζοντας τα χρήματά του στο εξωτερικό, την περίοδο που ο ελληνικός λαός λύγιζε κάτω από το βάρος των μνημονίων, τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο» και πρόσθεσε:

«Τα επιχειρήματα που προέβαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και για χρόνια στέλεχος της «αυλής» Σημίτη, δεν τον τιμούν καθόλου».

Τέλος η κ.Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να χυθεί άπλετο φως σχετικά με «όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και να κληθούν και εκείνοι, επιτέλους, να πληρώσουν».