Δημιουργεί θλίψη ότι κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο σκέφτονται ήδη πώς θα δραπετεύσουν από τη σκληρή πραγματικότητα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος κατά την εκδήλωση του Ποταμιού «Ένας χρόνος και δέκα μέρες μετά».

«»Να κάνουμε εκλογές. Να κάνουμε δημοψήφισμα». Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή για να μην αναλάβουμε τις ευθύνες μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι η ψήφος των πολιτών είναι νωπή, ο πρωθυπουργός – και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων – έχει πάρει την εντολή και πρέπει να την αξιοποιήσει.

«Και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου» σημείωσε στην ομιλία του ο αρχηγός του Ποταμιού.

«Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε, αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία» υπογράμμισε.

«Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ποταμιού, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του.

Ο κ. Θοεδωράκης και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη στην οποία, όπως είπε «δεν είμαστε επισκέπτες, Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ», ενω προειδοποίησε για δεινά στην κοινωνία από τυχόν έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό από πολιτικά στελέχη σημείωσε: «Το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει αυτή τη στιγμή οι υπουργοί αλλά και όλοι οι βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους σε ελληνικές τράπεζες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «η καινούργια Ελλάδα θέλει τόλμη, αγώνα και συγκρούσεις όχι μόνο στα Eurogroup, αλλά συγκρούσεις και με τον κακό μας εαυτό, με τις ιδεοληψίες, με τα στερεότυπα».

Σχετικά με τον αντιπολιτευτικό δρόμο που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν θα είναι ο άγονος δρόμος της δομικής αντιπολίτευσης:

«Δεν θα συμφωνήσω με όλους εκείνους που μας ζητούν να πάμε απέναντι και να πετάμε πέτρες. Δεν είναι αυτό το Ποτάμι. Θα συγκρουσθούμε αλλά αν υπάρξει άνθος που θα φυτρώσει αυτή την άνοιξη στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα το προστατεύσουμε. Αυτό είναι το Ποτάμι» υπογράμμισε και δεσμεύτηκε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι το Ποτάμι θα πραγματοποιήσει το συνέδριο του τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα ο αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών του κόμματος.