Ο Αντώνης Μάστορας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πέρασε με άνεση στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 2.28μ.

Το όριο της απ’ ευθείας πρόκρισης ήταν τα 2.31μ. ύψος όμως που δεν χρειάστηκε καθώς μόλις οι οκτώ φιναλίστ του τελικού μπόρεσαν να περάσουν τα 2.28μ., συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μάστορας που πρόσφατα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ είχε κάνει ρεκόρ ατομικής επίδοσης ξεπερνώντας τα 2.30μ. ήταν σε πολύ καλή μέρα και πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη στα οποία επιχείρησε άλμα (2.14, 2.19, 2.24 και 2.28).

Αντίθετα ο Κώστας Μπανιώτης δεν τα κατάφερε και «κόλλησε» στα 2.24 όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αποχαιρετώντας το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό. Κρίμα διότι με ατομικό ρεκόρ τα 2.32μ, είχε τα φόντα να μπει και αυτός στον τελικό.

Στον τελικό προκρίθηκε και ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου που έκανε δύο φορές καλύτερη εφετινή επίδοση και στα 2.24 αλλά και στα 2.28μ.

Αντίθετα ο Δημήτρης Χονδροκούκης που αγωνίζεται πλέον ως Κύπριος έμεινε στα 2.19 και αποκλείστηκε από τον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή με ώρα έναρξης τις 16.40.

Η πρόκριση του Μάστορα ήταν η 6η για Ελληνα αθλητή ή αθλήτρια σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αναμφισβήτητα μια σημαντική επιτυχία.

Το πρωί δεν τα κατάφεραν στους προκριματικούς των 60 μέτρων τόσο η Γεωργία Κοκλώνη όσο και ο Μάκης Στεργιούλης που είχαν άκυρη εκκίνηση και δυστυχώς ακυρώθηκαν