Μία ακόμη ιστορία κακοποίησης αδέσποτων σκύλων στο Αζερμπαϊτζάν έρχεται στο φως ενόσω η πρωτεύουσα της χώρας Μπακού ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Βίντεο-σοκ, το οποίο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Independent, παρουσιάζει τη δραματική διάσωση ζώων τα οποία εκτελούνται εν όψει των Αγώνων, που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από 100 μέρες (στις 12 Ιουνίου).

Μία παρόμοια ιστορία είχε επαναληφθεί το 2012, όταν το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενούσε τη Eurovision, καθώς και το 2013 οπότε είχε κυκλοφορήσει ένα επίσης σκληρό βίντεο με άνδρες να στοιβάζουν σκυλιά σε βαν και να σκοτώνουν ζώο μπροστά σε παιδιά.

Το νέο βίντεο τράβηξε η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων Γιελένα Σιμακίνα στις 27 Φεβρουαρίου. Στον ανοιχτό χώρο, το αίμα ρέει άφθονο, ενώ σε μία γωνιά της αυλής φαίνεται φωτιά όπου καίγονται τα νεκρά ζώα. Στο τέλος του βίντεο η Σιμακίνα φεύγει από το χώρο παίρνοντας μαζί της έναν μικρόσωμο σκύλο και ένα κουτάβι.

Το γραφείο του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν αρνείται τις κατηγορίες περί «εκκαθάρισης» πριν από τους Αγώνες και καταγγέλλει ότι το βίντεο είναι «κατασκευασμένο» με σκοπό να δυσφημήσει τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από