Η επέμβαση της Αστυνομίας χρειάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο ΙΚΑ Παγκρατίου, όπου ασφαλισμένοι ήρθαν στα χέρια περιμένοντας ατελειώτες ώρες στην ουρά για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους.

Η ένταση προκλήθηκε όταν πολίτες προσπάθησαν να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας από το ειδικό μηχάνημα που υπήρχε στον 5ο όροφο του κτιρίου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται εικόνες ντροπής σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου οι ασφαλισμένοι περιμένουν από τα ξημερώματα για να εξυπηρετηθούν.

Στο Παγκράτι η ένταση ξεκίνησε όταν δεκάδες ασφαλισμένοι προσπάθησαν να πάρουν νούμερο προτεραιότητας.

Ομως κάποιοι από αυτούς είχαν σπεύσει από το προηγούμενο βράδυ, με αποτελέσμα το πρωί να προκληθεί αλαλούμ.

Ειδικότερα, ασφαλισμένοι πήγαν στο υποκατάστημα από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης και έκαναν τρεις αυτοσχέδιες λίστες: μία για παροχές, μία για μητρώο και μία για συντάξεις, ώστε να μπορέσουν μόνοι τους να τηρήσουν μια σειρά.

Οι ασφαλισμένοι που έφθασαν νωρίς το πρωί δεν δέχθηκαν τις αυτοσχέδιες λίστες των… νυχτερινών και όταν άνοιξαν οι πόρτες εισέβαλαν πάνω από 100 άνθρωποι προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας, όπως είπε ασφαλισμένος στο Mega.

Μάλιστα, κάποιοι έσπασαν το μηχάνημα με τα νούμερα και ήρθαν και στα χέρια. Τότε, οι υπάλληλοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Το ΙΚΑ με ανακοίνωσή του έχει ενημερώσει τους ασφαλισμένους ότι δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

«Εχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης βλέποντας τις σκηνές από το ΙΚΑ Παγκρατίου. «Εντός της ημέρας ο κ. Στρατούλης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση που μας προσβάλλει όλους» ανέφερε.