Σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι που φτάνει το 24%, κατέγραψε τον περασμένο μήνα η επιβατική κίνηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας να καταρρίπτουν άλλο ένα ρεκόρ για το μήνα Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 19%, φτάνοντας τους 549.000 επισκέπτες, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ για το ΔΑΑ.
Τον περασμένο μήνα οι επιβάτες που διακινήθηκαν συνολικά μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανήλθαν σε 905.000 και ήταν αυξημένοι κατά 24,6% σε σχέση με πέρυσι. Σημαντική άνοδο κατά 21%, παρουσίασαν και οι Ελληνες ταξιδιώτες, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +30% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού.
Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 1,88 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 26,3% σε σχέση με πέρυσι, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (+39,1%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+19,4%).

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 24%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση +40% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού.

Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%, εξέλιξη που καταδεικνύει την ανάκαμψη της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 20.418 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 16,3% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, με τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το τρέχον χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου, κατά +14,3% και +17,8% αντίστοιχα.