Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας παρέστη την Παρασκευή στις τελετές για την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του απελθόντος Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Χρίστου Μανωλά στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος εξήρε την προσφορά του απελθόντος Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Χρίστου Μανωλά για «τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό Στρατό, στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για όλη του την πορεία στο Στράτευμα, η οποία αποτελεί παράδειγμα και θα αποτελέσει παράδειγμα στο μέλλον».

«Οι κρίσεις δεν σημαίνουν ότι αποχωρεί κάποιος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, αλλά ότι κλείνει ένας κύκλος. Απέρχεστε με το κεφάλι ψηλά και θα αποτελέσετε παράδειγμα για όλους» τόνισε.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του απελθόντος Αρχηγού ΓΕΑ Πτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά στον Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων.

Στον χαιρετισμό του ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον απελθόντα Αρχηγό ΓΕΑ Πτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά για τη στενή συνεργασία και για «όλη σας την πορεία στην Πολεμική Αεροπορία, που αποτελεί παράδειγμα αξιωματικού, παράδειγμα ηθικής, παράδειγμα οικογενειάρχη, παράδειγμα πιλότου».

«Θέλω να σας πω ότι φεύγοντας στην αποστρατεία παραμένετε στην εφεδρεία, όπως και όλοι, και θα αποτελείτε πολύτιμους συμβούλους για εμάς, αλλά και για τις επόμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» είπε.