Τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο ματς στο Oλιμπίσκι του Κίέβου υποσχέθηκε ο Βίτορ Περέιερα ότι θα δει ο κόσμος των Ερυθρολεύκων στον αγώνα ρεβάνς με την Ντνίπρο την Πέμπτη στο Γ. Καραϊσκάκης (22.05) για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου είπε αρκετές φορές ότι θα προσπαθήσει η ομάδα του να είναι ποιοτική, να παίξει με θάρρος και προσωπικότητα, να έχει ισορροπία στο παιχνίδι της να είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα από τον ουκρανικό σύλλογο και να αποδείξει ότι αξίζει που συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Πρώτος στόχος είναι να σημειώσουμε το πρώτο γκολ. Θέλουμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και καλύτεροι σε όλα τα επιπέδα από τη Νντίπρο. Μετά θα έρθει και το δεύτερο γκολ», τόνισε ο Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος απάντησε σε ερωτήσεις:

-Μετά τα δύο αποτυχημένα αποτελέσματα σε Ολιμπίσκι του Κιέβου και Λεωφόρο, πως είναι η κατάσταση στα αποδυτήρια;

« Είμαστε επαγγελματίες. Το ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις πάντα. Στον Ολυμπιακό ξέρουμε ότι μόνο η νίκη είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε τις ήττες. Πρέπει να είμαστε πιο ισορροπημένοι, να παίξουμε με θάρρος και προσωπικότητα . Θέλουμε να σημειώσουμε δύο γκολ και δεν μας ενδιαφέρει πότε ακριβώς να τα σημειώσουμε».

-Πιο είναιτ το κάλεσμα του τεχνικού του Ολυμπιακού για το ματς με τη Ντνίπρο;

« Για κάθε ομάδα, για κάθε προπονητή είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Θέλουμε να δούμε την ομάδα μας ι να προχωρήσει. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος. Ομως οι προκρίσεις δεν κερδίζονται από τα ονόματα. Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα μας».

-Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί τρία αυτογκόλ. Είναι θέμα συγκέντρωσης;

«Τα συνεχόμενα ματς που δίνει ο Ολυμπιακός δεν μας επιτρέπουν να έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Πολλά από τα λάθη που γίνονται οφείλονται σε κούραση. Οι παίκτες είναι φορτωμένοι. Στον πρώτο αγώνα, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα 20 λεπτά. Στο β΄ ημίχρονο από λάθη δεχτήκαμε σε τέσσερα λεπτά δύο γκολ. Ηταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουμε. Προσπαθήσαμε, δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, δεν μέτρησε γκολ. Οι πιθανότητες πρόκρισης θα ήταν μεγαλύτερες. Τα λάθη οφείλονται στην κούραση, στην έλλειψη δουλειάς.

-Έχει μεγαλύτερη πίεση ή το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για να πετύχει στον Ολυμπιακό;

« Βλέπω κάθε παιχνίδι σαν μία ευκαιρία. Είναι μία πρόκληση. Η ομάδα δεν βρίσκεται στο σημείο που θέλω. Ζητάω περισσότερο πρέσιγνκ, κατοχή μπάλας, μεγαλύτερη πίεση, επιθετικότητα. Λόγω του προγράμματος δεν μπορώ να προετοιμάσω όπως θέλω τους ποδοσφαιριστές. Στον αγώνα με τη Ντνίπρο δεν μπορούμε να στριμώξουμε αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ποιότητα και να κυνηγήσουμε τα γκολ».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

«Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας και να κάνουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον αγώνα του Κιέβου. Εχουμε δουλέψει πολύ και πιστεύω ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αν γίνουν και πάλι θα τα πληρώσουμε ακριβά. Ξέρουμε ότι είναι υποχρέωση μας να ανατρέψουμε το σκορ. Παίζουμε στην έδρας μας, δεν τα πηγαίνουμε καλά. Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Η ομάδα μας αξίζει να προχωρήσει στη διοργάνωση. Νιώθω πολύ καλά, βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, Μπορώ να προσφέρω μαζί με τους συμπαίκτες μου. Ηγέτης είναι η ομάδα. Είμαστε επαγγελματίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα. Στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους. Δεν έχουμε επηρεαστεί από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε ποδοσφαιριστές κάνουμε τη δουλειά μας, η άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Λεωφόρο δεν μας έχει επηρεάσει».