Αν είχε έναν ενδοιασμό για την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω των κρουσμάτων βίας, τα επεισόδια στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας βοήθησαν τον κ. Κοντονή να τον καταρρίψει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ύστερα από συζητήσεις που εγκαίρως είχε κάνει με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση φέρεται να έχει καταλήξει στη διακοπή των πρωταθλημάτων προκειμένου να ληφθούν και να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα αποτρέψουν την επανάληψη κρουσμάτων βίας όπως εκείνα της Λεωφόρου!

Την πρότασή του θα την παρουσιάσει και θα τη συζητήσει σήμερα με τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο οφείλει να πάρει το πράσινο φως για να την ανακοινώσει (αρχικά) στους εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και της Football League, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο για συνάντηση το μεσημέρι (13.00).

Πλέον η πάταξη της βίας και ακολούθως η εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι λαϊκή απαίτηση. Μόνο οι στρατοί, όποιων ΠΑΕ συντηρούν τέτοιους, και τυφλωμένοι οπαδοί μπορεί να επιθυμούν να ισχύει στα γήπεδα ο νόμος της ζούγκλας.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία να γράψει, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, Ιστορία παρεμβαίνοντας άμεσα και δραστικά στον χώρο του αθλητισμού, από τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν αποβληθεί διά βίου φίλαθλοι και οικογένειες καθώς έχει γίνει άντρο τρομοκρατών. Μέχρι σήμερα άπαντες καλούσαν την εκάστοτε κυβέρνηση να μην υπολογίζει το (όποιο) πολιτικό κόστος και φαίνεται ότι ο κ. Κοντονής είναι αποφασισμένος να δικαιώσει όσους έλεγαν πως δεν το λογαριάζει.

Για να συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού χρειάζεται στήριξη άνωθεν και από τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης. Ο κ. Κοντονής, όπως έγραψε από χθες η «Ομάδα» φωτογραφίζοντας τις προθέσεις του, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως και με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αντικείμενο συζήτησης με τον πρώτο ήταν η πάταξη της βίας και με τον δεύτερο η επίσπευση των διαδικασιών για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Εχοντας ίδια άποψη με τον κ. Πανούση («είμαι της γνώμης ότι δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα εν κινήσει, αλλά πρέπει να γίνει διακοπή» έχει δηλώσει ο κ. Πανούσης) ο κ. Κοντονής σκοπεύει να δώσει τελεσίγραφο στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ζητώντας τους να ορίσουν το χρονικό διάστημα που χρειάζονται για να ελέγξουν τους οπαδούς και να βάλουν τέλος στη βία.

Μέχρι τότε θα διακοπούν όλες οι διοργανώσεις και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, στα οποία θα ισχύουν νέα μέτρα, θα μηδενίσουν τα κοντέρ και άπαντες θα έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη, υπό την απειλή σοβαρών κυρώσεων. Ολα όμως πρέπει να έχουν την έγκριση του Πρωθυπουργού.