Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προτίθεται να ζητήσει ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης σε ό,τι αφορά τη δίωξη του που ανεστάλη με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης και απιστίας.

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου πήρε άμεσα θέση σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τονίζει:

 «Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα έξης:
Αμέσως μόλις αποσταλεί σχετικό αίτημα άρσης της ασυλίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ζητήσω ο ίδιος από τους βουλευτές του Ε.Κ, την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να διευκολύνω την Ελληνική Δικαιοσύνη στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και έθεσα από την πρώτη στιγμή τον εαυτό μου στη διάθεσή της, βέβαιος για την αθωότητα μου».

Για το ίδιο θέμα ο παραπεμφθείς Ηλίας Βιολίδης έκανε την εξής γραπτή δήλωση: «Αναφορικά με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν μια αναμενόμενη διαδικαστική πράξη της δικαιοσύνης, έχω να δηλώσω τα εξής: Αυτός που περιμένει περισσότερο από όλους την κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει στη δικαίωσή μου, είμαι εγώ. Επιτέλους να τελειώσει αυτή η «ομηρία» στην οποία έχω περιέλθει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από