«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Μιλώντας το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία.

» Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, έκανε λόγο για σθεναρή διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, και για συμφωνία με πολλά κέρδη.

«Δώσαμε τέλος στο προηγούμενο πρόγραμμα, μεγάλες νίκες η μείωση στα πρωτογενή πλεονάσματα και να πάρουμε μέτρα για ανάσα χωρίς μέτρα λιτότητας. Δεν κάναμε αποδεκτές διατυπώσεις και κείμενα που συνέχιζαν τα προηγούμενα μέτρα της κυβέρνησης. Έχουμε θετικά δείγματα σε σχέση με το παρελθόν, με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας και περικοπές» κατέληξε.