Ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας δύο αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αταλάντης και πιο σοβαρά ένας υπάλληλος της Νέας Οδού, της εταιρείας που διαχειρίζεται το εθνικό δίκτυο.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, τη στιγμή που επιλαμβάνονταν σε τροχαίο στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, στο 165ο χιλιόμετρο, λίγο μετά τα τούνελ του Αγίου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Αθήνα, αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση, έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί και παρέσυρε, τραυματίζοντας σοβαρά, και τα τρία άτομα.

Οπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί που ήταν πλήρωμα ενός περιπολικού βρίσκονταν εκεί για άλλο τροχαίο που είχε σημειωθεί στις 3.30 το μεσημέρι στο συγκεκριμένο σημείο. Μαζί τους ήταν και ο υπάλληλος της εταιρείας, που είχε τοποθετήσει το αυτοκίνητό του σε χαρακτηριστικό σημείο, για να προειδοποιεί ότι η λωρίδα κυκλοφορίας ήταν κλειστή.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση έπεσε αρχικά πάνω στο αυτοκίνητο της εταιρείας και στη συνέχεια στο περιπολικό και παρέσυρε και τα τρία άτομα.

Η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και ιδιαίτερα στο ρεύμα προς την Αθήνα, όπου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, διακόπηκε προσωρινά και τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές που ξεπερνούσαν τα τέσσερα χιλιόμετρα, μέχρις ότου άλλοι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από το δρόμο και επιτρέψουν τη διέλευση των οχημάτων από ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην κάθοδο προς Αθήνα.

Την ώρα του τροχαίου ατυχήματος στην ευρύτερη περιοχή έβρεχε.