Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, σε συνέντευξη του στη NOVA, ζητά από τους παίκτες να «δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη», στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί η νίκη αυτή μπορεί να είναι σημαντική.

«Εδώ που φτάσαμε, νομίζω ότι για εμάς θα είναι σημαντική η νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί μετά το ματς της Κυριακής θα μένουν εννέα παιχνίδια και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είναι αυτό που λέω τις τελευταίες εβδομάδες και θα συνεχίσω να το λέω. Οπότε αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια, για εμάς σίγουρα η νίκη αποτελεί μονόδρομο», λέει χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρεται και στα πλάνα που ετοιμάζει για το μεγάλο ντέρμπι: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό μου. Το καλό είναι ότι πλέον έχουμε παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλές θέσεις. Έχω συζητήσει με διάφορα παιδιά που έχω ως σκέψη στο μυαλό μου, πως θα νιώσουν αν αγωνιστούν σε διαφορετική θέση, αλλά γνωρίζοντας ότι έχουν αγωνιστεί εκεί στο παρελθόν και έχοντας αποδώσει πολύ καλά. Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και ειδικά σε αυτό το παιχνίδι.

Το σημαντικό είναι αυτοί που θα μπουν μέσα να είναι έτοιμοι να δώσουν και την ψυχή τους για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Γιάννης Αναστασίου αναλύει τους Ερυθρόλευκους, κάνει λόγο για τη διαχείριση της πίεσης που υπάρχει σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι, μιλάει για τον …αυστηρό κριτή Μάρκους Μπεργκ και στέλνει μήνυμα στους οπαδούς του Τριφυλλιού, τονίζοντας: «Είναι σημαντικό να είναι κόσμια η συμπεριφορά τους, να υποστηρίζουν την ομάδα με φωνή και με τραγούδια όπως συνήθως κάνουν- και να μην έχουμε έκτροπα και κακές καταστάσεις, γιατί δεν βοηθούν κανένα. Ούτε την ομάδα, ούτε τους ίδιους, ούτε το προφίλ του Παναθηναϊκού. Είναι σημαντικό να παιχτεί ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθούν πραγματικά το παιχνίδι αυτοί που θα είναι μέσα στο γήπεδο, αυτοί που θα το δουν. Και το κυριότερο, να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες και όχι οποιοσδήποτε άλλος».