Διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία του Αυστριακού Ρόμπερτ Σεργκενχόφερ στον αγώνα με τη Ντνίπρο στο Κίεβο.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Βίτορ Περέιρα πήγε προς το μέρος του αυστριακού ρέφερι και εξέφρασε τα παράπονα για τις δύο φάσεις που έγιναν στις καθυστερήσεις του αγώνα: «Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία. Ήταν πέναλτι στα τελευταία λεπτά και δεν μέτρησε γκολ του Μήτρογλου. Είναι καθαρό γκολ.

Είναι φυσιολογικό μετά από ένα τέτοιο ματς να είμαστε απογοητευμένοι με τον εαυτό μας. Θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα», δήλωσε ο ερυθρόλευκος τεχνικός. Πρόσθεσε: «’Έχουμε μπροστά μας το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και να πάρουμε την πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε άσχημα και δεχτήκαμε δύο γρήγορα γκολ. Όταν καταφέραμε να οργανωθούμε, ο αντίπαλος κλείστηκε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να είμαστε πιο ποιοτικοί και πιο επιθετικοί».

Ο Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε:«Δεν ψάχνω δικαιολογίες για το αποτέλεσμα. Απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου και την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν ανταποκρίθηκε σε όσα είχαμε σχεδιάσει. Θέλαμε να έχουμε καλύτερη ταυτότητα στις επιθετικές μας φάσεις. Ήμασταν μία ομάδα που δεν είχε αυτοπεποίθηση. Η Ντνίπρο δεν μας έκανε να χάσουμε την αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας.

Παρόλα αυτά ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καμία δικαιολογία. Οι αλλαγές δεν είναι κάτι που μας αρέσουν, γιατί γίνονται όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Τις κάναμε γιατί δεν είχαμε καλή ανάπτυξη. Με τον Μιλιβόγεβιτς θέλαμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας γιατί μέχρι εκείνο το σημείο γίνονταν λάθη.

Με τους Φορτούνη και Ντουρμάζ, θελήσαμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας. Αν και το πετύχαμε στο τέλος έγιναν δυο συνεχόμενα λάθη από τον διαιτητή. Είδαμε ένα πέναλτι και ένα γκολ που ακυρώθηκε και δεν ξέρουμε γιατί. Έχουμε δει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ να γίνονται λάθη εις βάρος της ομάδας μας. Αν και δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές αυτές οι αποφάσεις ήταν εις βάρος μας».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης και για το ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ο Περέιρα σχολίασε: «Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την κατάσταση είναι να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι σήμερα. Να παίξουμε πιο επιθετικά. Από αύριο θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι της Κυριακής. Η δουλειά μας είναι να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές και να προχωράμε. Δεν μου αρέσει η ομάδα να μην έχει θάρρος και να μην μπορεί να δείξει την ποιότητα της. Αυτό είναι που με πειράζει, αλλά και το γκολ που μας στέρησε η διαιτησία».

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς δήλωσε: «Είναι δεύτερη φορά μετά το Μάλμε, που έχουμε μία σφαγιαστική διαιτησία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό είναι απαράδεκτο. Όπως ο κ. Καράσεφ στο Μάλμε, έτσι και ο αποψινός διαιτητής προφανέστατα αδικεί τον Ολυμπιακό. Φαίνεται ότι τα βρωμόνερα που χύνουν κάποιοι στην Ελλάδα έχουν φτάσει μέχρι και την Ευρώπη και πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε. Ίσως τελικά είναι καλύτερα από εδώ και πέρα να διαιτητεύει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη ο Χιου Ντάλας ή ο Αλαφούζος».

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ανέφερε τη γνώμη του Μήτρογλου στη φάση που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα: «Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι η επαφή του με τον αντίπαλο ήταν ανύπαρκτη. Δεν έχω δει το ριπλέι, αλλά αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε. Θα ήταν ζωτικής σημασίας για εμάς αν μετρούσε το γκολ του Μήτρογλου. Κάναμε δύσκολο το έργο μας με αυτό το 2-0. Αλλά πρέπει να πιστέψουμε στην ανατροπή. Είμαστε καλή ομάδα και θα δώσουμε ό,τι έχουμε στη ρεβάνς».

Από την πλευρά του, ο Ματιέ Ντοσεβί υποστήριξε : «Δουλέψαμε πολύ σε όλο το παιχνίδι και στο τέλος είχαμε δύο ευκαιρίες για να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Δεν νομίζω ότι υπήρχε φάουλ από τον Μήτρογλου. Εχω την αίσθηση ότι δεν υπήρχε παράβαση για αυτό και για αυτό εκνευριστήκαμε στο φινάλε που το γκολ δεν μέτρησε. Δεν έχω ξεκάθαρη αίσθηση για τη φάση».