Συμφωνία από τη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, αναμένει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε στην αυστριακή Βουλή με την πρόεδρό της, Ντόρις Μπούρες, και αυστριακούς βουλευτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, «η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της, αλλά στο πλαίσιο της εξόφλησης του χρέους θα πρέπει να λύσει επίσης και τα κοινωνικά προβλήματα του πληθυσμού».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε επίσης εκφράσει την άποψη πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία, σημειώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να βρει κοινή λύση με την Ελλάδα.

Στο ερώτημα, εάν σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας υπάρχει πιθανότητα κατάρρευσης της Ευρωζώνης, ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι γίνονται τα πάντα για να κρατηθεί ενωμένη η Ευρωζώνη, δεν υπάρχουν λόγοι για εικασίες τη στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και, εξάλλου ο ίδιος δεν συμμετέχει σε τέτοιες εικασίες.

Ανέφερε επίσης πως θεωρεί ως σημαντικό βήμα την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «αναγνωρίζει το πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει», κατά την άποψή του, «να αποφευχθεί η ταπείνωση ενός λαού».

Πρόσθεσε ακόμη, πως στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας έχει πει, και επαναλαμβάνει ενόψει του Eurogroup, πως στην Ελλάδα μέχρι τώρα το λογαριασμό τον έχουν πληρώσει οι απλοί άνθρωποι με τους μισθούς, τις συντάξεις τους, την ανεργία και πως αν στο πλαίσιο των επόμενων μέτρων που θα ληφθούν κληθούν να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί, είναι απόλυτα σίγουρο ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα έχουν την Ευρώπη στο πλευρό τους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από